HoverboardLounge
Vergelijk alle hoverboards:

Hoverboard blijft piepen: Mogelijke oplossingen

Bestverkochte hoverboards

Hoverboard blijft piepenAls je hoverboard blijft piepen zijn er verschillende oplossingen om het storende geluid definitief te laten stoppen. De oplossingen zijn zowel toepasbaar op hoverboards die piepen tijdens het rijden alsook hoverboards die continu het vervelende geluid maken. Een van de meest toegepaste methodes is het resetten van je hoverboard. Aangezien deze methode niet altijd het gewenste resultaat geeft, vind je in dit artikel ook andere mogelijke oplossingen.

Hoverboard blijft piepen: Mogelijke oplossingen

Het probleem van een hoverboard die blijft piepen wordt meestal opgelost met resetten. Daarnaast kunnen ook andere factoren een rol spelen. Wellicht heb je de batterij niet opgeladen of is je hoverboard toe aan een nieuwe accu. Is het probleem nog steeds niet verholpen? Dan moet je overwegen om met je hoverboard naar een reparateur te gaan of het apparaat uit elkaar te halen.

Hoverboard resetten

Een hoverboard resetten moet volgens een standaard procedure: 1) Schakel de hoverboard uit d.m.v. de resetknop in te duwen. 2) Houd de knop vervolgens 6 tot 8 seconden in waarna de hoverboard weer activeert. 3) Zorg dat de hoverboard rechtstaat en schakel ‘m weer uit, en wederom in (zonder de 6 tot 8 seconden regel).

Hoverboard accu opladen/vervangen

Je hoverboard kan ook piepen wanneer ie opgeladen moet worden. Het eindeloze ‘beeping‘ begint vaak wanneer de accu slechts 10% tot 15% energie overheeft. Controleer of de oplader van groen naar rood springt terwijl het apparaat is aangesloten. Wanneer dat niet het geval is, moet je de hoverboard accu hoogstwaarschijnlijk vervangen.

Hoverboard uit elkaar halen

In deze stap moet je de behuizing losschroeven om toegang te krijgen tot het moederbord. Wanneer je de behuizing naast de powerknop hebt geopend zie je naast de accu enkele draden die je los moet trekken. Deze procedure is enkel weggelegd voor mensen die technisch onderlegd zijn. Let op: Wanneer je de hoverboard uit elkaar haalt verlies je fabrieksgarantie.

Hoverboard kapot? Waarom een nieuwe kopen:

Voordelen
  • Hoverboards vanaf: €100,- euro
  • Betere kwaliteit hoverboards in 2020
  • Prachtige designs met LED en muziek
  • Vaak goedkoper dan reparatiekosten
Nadelen
  • Hoverboards zijn prijzig

Redactie

1 comment

  • Hallo ik ree bed door de sneeuw en hij gaf in eens gas en toen was die leeg en toen bleef die op een toon piepen wat is hier aan de hand

Hoverboard kopen

Off-road Hoverboards + LED
Vanaf: €149,95

Hoverboards bij Bol.com!DEALS BEKIJKEN